יום שכולו כיף וחוויות בגליל המערבי
המספר משתתפים: אינו מוגבל.
שעת יציאה:.4.00 לפנות בוקר
סיום משוער: 17.00\17.30.
התניידות: רכבים פרטיים (בכל רכב מלווה)/הסעה.
האזור : גליל מערבי.
יום משחק ותחרות.
כיצד מתבצע המשחק?
למשחק מטרות, כללי משחק ומשימות וכמובן, נקודת סיום.
את קבוצתכם נחלק לשלוש קבוצות. כל אחת מהקבוצות תקבל רמזים ומשימות לאורך המסלול חלקן אתגריות פיזית, חלקן דורשות חשיבה, שיתוף פעולה וכ"ד. ביצוע משימה, כשהדבר נעשה בתחרות מול קבוצה אחרת מזכה את הקבוצה המנצחת בניקוד וביתרון של יציאה לדרך של מספר דקות. (כל חוקי המשחק יהיו ידועים למשתתפים טרם צאתם לדרך).
כל פענוח של כתב חידה יוביל את הקבוצות אל נקודה בה תחכה להם משימה. בצועה יאפשר להם להמשיך בדרכם אל הנקודה הבאה וכמובן, אל נקודת הסיום.
חלוקת הקבוצות תעשה כמשימה בה יקבלו המשתתפים קטעי משפטים והצטרכו למצוא את אילו שיחד עם חלקי המשפט שלהם מרכיבים את הטקסט הנכון.
קבוצה שמצאה את כל משתתפיה תקבל את כתב החידה הראשון.
כמו כן הם יקבלו מראש הנחיה להביא משהו שיכול לעזור לקבוצה (כ-10 משתתפים בכל קבוצה). ההנחיה תאפשר להביא חפץ בעל משמעות לכל אחד או משהו משמעותי שיכול לעזור לקבוצה להצליח (יינתנו דוגמאות).
הערכים שיבואו לידי ביטוי בצורה סמויה ובצורה גלויה במשימות השונות יהיו:
- התמודדות עם אתגר
- עבודת צוות
- נתינה
- עצמאות כלכלית
- ייחודיות הפרט בתוך הקבוצה
- חוויה ספורטיבית
- הכרות עם תרבות ואנשים
- משימות אינטלקטואליות
- שילוב של היסטוריה ותנ"ך – בכתבי חידה ובמקורות המיידע בהם הצטרכו להיעזר.
הרפתקאות גליליות
התוכנית הינה כללית, ולאורך הדרך ישולבו משימות נוספות, הן ברכב והן בנקודות השונות. זוהי תוכנית מסגרת. הדגש יהיה על עבודת צוות, שיתופי פעולה, משימת נתינה ומפגשים עם מקומות ואנשים שמחוץ למסגרת המוכרת להם (אני משערת שלפחות לרובם אם לא לכולם).
התוכנית בקווים כלליים:
- משימת ארוחת הבוקר – כל קבוצה תקבל מעטפה ובה סכום כסף לקניית מצרכים לארוחת הבוקר. הקבוצות תצטרכנה לקנות מצרכים בדיוק בסכום הנקוב. לאחר מכן תגענה עם המצרכים לנקודה שתקבע, שם יערכו את ארוחת הבוקר – כל קבוצה "תעניק" את ארוחת הבוקר לקבוצה אחרת על פי הגרלה\או יחברו ביחד את כל מה שקנו\ או כל קבוצה תאכל את שקנתה – על פי בחירתם.
- ארוחת הבוקר בנקודה לאורך הדרך.
- ירי בנשפנים מקצועיים – בבלונים רמזים לנקודה הבאה.
- ירכא, מפגש תרבותי – לימוד דבקה דרוזית, כולל קצת מידע על התרבות והפונקלור הדרוזי.
- דיר עיזים – הגמעת גדיים מבקבוק, האכלת עזים מכף היד, חליבה, איתור גדיים, טריוויה חקלאית, ניווט קצר ויצור גוש גבינה לכל קבוצה.
- בצת – תחרות במאגר המים. הפעילות במאגר מאוד מגבשת ומשעשעת.
- שלומי – משימה המחייבת אינטראקציה עם התושבים – במסגרת משימה זו תתבקשנה הקבוצות להעניק מסר חיובי עליו יחליטו ביחד לעוברים ושבים אותו יכינו מאמצעים שיאספו לאורך הדרך.
- מפגש יוצא דופן עם משה גניש באזור אמירי הגליל – שעת סיפור וניגון במאהל – שעה של סיפורים עבריים, מדרשים ואגדות בשילוב נגינה בתוף וב"קנון" (כלי מיתר כדמיון נבל עתיק).
- לאורך הדרך בנקודה מסוימת (כיבוד הצהריים לדוגמא) נעצור לחשיבה על העשייה שלנו למען הכלל, החברה והקהילה הסובבת אותנו.
לאורך הדרך יקבלו רמזים, מהאנשים אותם יפגשו,(מעבר לכתבי החידה שיובילו אותם מנקודה לנקודה)שחיבורם בנקודה האחרונה יוביל אותם למקום המפגש.
המלווים ברכבים יקבלו משימות שונות לאורך הדרך לדוגמא: ראיון המשתתפים על פי שאלות שיקבלו. אם אפשר כמובן, כדאי שיהיו מצלמות וידיאו כמספר המכוניות.
דיסק שירים- באם אפשר לבקש מכל משתתף\ת שישלחו שיר שהם מקדישים לקבוצה\ לסיום התקופה\שיר שהם אוהבים ואנו נכין דיסק שיהיה בכל אחת מהמכוניות.